AA Hoveniers
Handige tuintips voor april.

Handige tuintips voor april.

Terras

Voor optimaal genieten van uw terras is het nu weer helemaal de tijd om uw terras vrij te maken van algen, mossen en onkruiden. Maakt u ook de potten schoon, verwijder dode planten en plant de potten indien nodig weer opnieuw in. Voor het inplanten van eenjarige beplanting kunt u beter wachten tot half mei.

Vijver

Schoon de vijver deze maand weer helemaal op. Haal oude resten van waterplanten en blad dat er in is gewaaid uit de vijver.

Beplanting

April is een mooie maand om de beplating goed te bemesten, planten nemen de voedingsstoffen nu optimaal op.Strooi organische mest bij de beplanting en/of een laagje compost over de borders.
De voorjaarsbloeiers  zoals de Forsythia, Ribes, Spiraeaen winterheide kunnen deze maand gelijk na de bloei gesnoeid worden.

Vaste planten die te groot zijn geworden, kunnen nu nog gemakkelijk gescheurd worden, maar wacht niet te lang want ze beginnen al uit te lopen.

Begin op tijd met het verwijderen van het onkruid voordat het uit de hand loopt.
Aan het eind van de maand kunnen de zomerbloeiende bollen weer de grond in.

Gazon

Het gras kan weer gemaaid en de graskanten afgestoken of geknipt worden, hierdoor krijg je weer een mooi strak gazon. Maai de eerste keren met een hogere maaihoogte. Het eerste maaisel bij voorkeur opvangen en afvoeren.
Het gazon kan geverticuteerd worden zodat mos en dode resten worden verwijderd en de wortels zo weer voldoende zuurstof krijgen. Kale plekken kunnen doorgezaaid en het gazon kan weer bemest worden.

Beregening

De beregeningsinstallatie in de tuin kan weer aangesloten worden en gecontroleerd op de juiste werking. Ook in april hebben we droge periodes waardoor planten die net verplant zijn erg kwetsbaar zijn.
Heeft u plannen met uw tuin?
Zullen wij een offerte maken voor uw plan?